Ilmainen toimitus alkaen €20
Tilattu työpäivinä ennen klo 22:00 toimitetaan huomenna
Ilmaiset palautukset 14 päivän kuluessa

10/02/22

3 vinkkiä pienempään energialaskuun

Kuvittele, että voit säästää energiaa ilman, että sinun tarvitsee tehdä kompromisseja mukavuudesta. Lämpimän villapaitapäivän 2022 – Alankomaiden suurimman ilmastotoimen – hengessä jaamme kanssasi 3 vinkkiä, jotka aiheuttavat energialaskusi romahtamisen. Hyvä ympäristölle ja lompakollesi.

Vinkkejä pienempään energialaskuun

1. Säilytä kosteus

Tuntuuko kotisi raikkaalta, kun jäähdytintä ei ole asetettu normaalia alemmas? Silloin kotisi kosteus voi olla matalalla puolella.

Kuinka tämä toimii: Jotta kehosi lämpötila pysyisi 37 asteessa, kehosi vapauttaa jatkuvasti tuottamaansa lämpöä. Jos ilma sisältää paljon kosteutta, kehosi lämpö haihtuu vähemmän nopeasti. Mutta jos sisäilma on kuiva (kuten kylminä talvikuukausina), kehosi menettää lämpönsä aikaisemmin - seurauksena on alhaisempi tunnelämpötila.

Esimerkki: 19 °C:n absoluuttinen lämpötila tuntuu vain 17 °C:lta 10–20 %:n kosteudessa, kun taas 60 %:n kosteudessa tämä tuntuu 19 °C:lta.

Lisäämällä talon kosteutta voit vähentää 😉 lämmitystä 11. helmikuuta epäröimättä.

Vinkkejä talon kosteuden lisäämiseen:

  • Jätä suihkun ovi tai astianpesukone auki käytön jälkeen, jotta vapautuva vesihöyry voi levitä huoneen läpi.
  • Ohita kuivausrumpu ja anna pyykin kuivua pyykkitelineellä – vähemmän virrankulutusta ja hyvä kosteudelle (win-win).
  • Valitse ilmankostutin, joka pitää sisätilojen kosteuden jatkuvasti vakiona. Katso ilmankostuttimet.

Ilmankostutin talon kosteuden lisäämiseksi

2. Lämmitä vain silloin, kun se on tarpeen

Vaikka tämä vinkki saattaa kuulostaa loogiselta, se ei ole aina itsestään selvää. Onko talossa huoneita, joihin tuskin tulet? Sammuta sitten keskuslämmitys näissä paikoissa, jotta vältät tarpeettoman energiankulutuksen.

Älykkäällä sähkölämmittimellä, kuten Edge, voit myös helposti asettaa aikatauluja, jotka osoittavat, milloin huoneesi on lämmitettävä. Yhdessä aurinkopaneelien kanssa et vain tee omaa lompakkoasi, vaan myös planeetta on tyytyväinen tähän.

3. Mene tietoisesti astetta alempaan

Ymmärrämme, että et halua viettää päivääsi hampaiden räpyttelyyn, mutta tiesitkö, että alhaisempi lämpötila joissakin huoneissa on todella edullista? Esimerkiksi ihanteellinen lämpötila makuuhuoneeseesi on 1518 °C. Alhaisemmassa lämpötilassa kehosi tuottaa enemmän melatoniinia – joka tunnetaan paremmin unihormonina – niin että nukut aikaisemmin ja syvemmälle. Hyvä syy päästä erityisen lähelle kumppaniasi tänä iltana!

Laske lämmitystä tietoisesti säästääksesi energiaa ja saadaksesi paremmat yöunet

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miten ilmankostutin puhdistetaan?

Puhdistamalla ilmankostuttimen säännöllisesti estät kalkkisaostumien muodostumisen ilmankostuttimen suodattimeen tai vesisäiliöön. Näin varmistat hygieenisen tuotoksen, paremman suorituskyvyn ja tuotteen pidemmän käyttöiän. Mutta milloin sinun pitäisi puhdistaa ilmankostutin ja mikä on paras tapa tehdä se? Selitämme sen sinulle vaihe vaiheelta. [...]

Hiljaisten öiden 4 etua

Meluisa katuliikenne, sireenit tai huoneen nurkassa hyrräävä kone - täydellisestä hiljaisuudesta on yöllä usein pulaa. Silti täydellinen hiljaisuus on itse asiassa hyödyllistä fyysiselle ja henkiselle terveydelle. Lue täältä yöllisen hiljaisuuden hyödyistä ja siitä, miten se voi parantaa yleistä hyvinvointiasi. 1. Parempi unen laatu Melu [...]

Herätä kotisi eloon