Ilmainen toimitus alkaen €20
Tilattu työpäivinä ennen klo 22:00 toimitetaan huomenna
Ilmaiset palautukset 14 päivän kuluessa

23/05/23

Miten ilmankostutin puhdistetaan?

Ilmankostuttimen säännöllinen puhdistaminen auttaa estämään kalkin kertymistä ilmankostuttimen suodattimeen tai vesisäiliöön. Ilmankostutin toimii silloin hygieenisemmin ja paremmin sekä kestää pidempään. Milloin ilmankostutin täytyy puhdistaa ja miten se kannattaa tehdä? Löydät ohjeet alta.

Katsotko mieluummin videon? Napsauta tästä.
Varmista, että ilmankostutin on sammutettu ja pistoke otettu pois pistorasiasta.

1. Irrota ja tyhjennä vesisäiliö.

Ilmankostuttimen puhdistus vaihe 1

 

2. Sekoita keskenään 50 % haaleaa vettä ja 50 % etikkaa. Tätä seosta käytetään kalkin poistamiseen ilmankostuttimen vesisäiliöstä ja laitteen sisältä. Onko sinulla Tag (2) -ilmankostutin? Käytä silloin seuraavia määriä.

  • Vesisäiliö: 1 250 ml haaleaa vettä, 1 250 ml etikkaa
  • Sisusta: 250 ml haaleaa vettä, 250 ml etikkaa

toinen vaihe v2

 

Onko sinulla jokin muu ilmankostutin? Ota silloin huomioon vesisäiliön tilavuus ja sisäpuolen kalkinpoistossa myös ilman ulostuloaukon sijainti. Älä täytä sisäpuolta ilman ulostuloaukon yli, sillä muuten neste vuotaa ulos.

 

3. Anna seoksen vaikuttaa vähintään 20 minuuttia.

4. Kaada seos pois vesisäiliöstä ja tuotteen sisältä.

5. Huuhtele molemmat osat huolellisesti vedellä.

6. Pyyhi jäljelle jäänyt lika pois ja kuivaa ilmankostutin kuivalla pyyhkeellä.

Kostuttimen puhdistus vaihe 6

 

Ilmankostuttimen suodatin täytyy tietenkin puhdistaa suursiivouksen yhteydessä 😉. Mistä sitten tietää, onko vanhalle suodattimelle aika jättää jäähyväiset? Jos ilmankostutin on erottamaton osa elämääsi (lue: olet käyttänyt sitä säännöllisesti viimeisten 3–6 kuukauden ajan) tai jos ilmankostuttimen ympärillä näkyy valkoista sumua.

Tee nämä vaiheet säännöllisesti, niin saat nauttia ilmankostuttimestasi ja hyvästä sisäilmasta pitkään!

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Hiljaisten öiden 4 etua

Meluisa katuliikenne, sireenit tai huoneen nurkassa hyrräävä kone - täydellisestä hiljaisuudesta on yöllä usein pulaa. Silti täydellinen hiljaisuus on itse asiassa hyödyllistä fyysiselle ja henkiselle terveydelle. Lue täältä yöllisen hiljaisuuden hyödyistä ja siitä, miten se voi parantaa yleistä hyvinvointiasi. 1. Parempi unen laatu Melu [...]

Duuxille 2 iF Design Award -palkintoa!

Duux Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että olemme voittaneet innovatiivisista tuotteistamme peräti kaksi arvostettua iF Design Awards -palkintoa! Edge smart Konvektorilämmittimemme ja uusi sovelluksemme on tunnustettu niiden erinomaisesta muotoilusta ja toiminnallisuudesta. Edge Konvektorilämmitin on paitsi tyylikäs ja tyylikäs myös uskomattoman toimiva. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat [...]

Herätä kotisi eloon